USA:s stora satsning: 650 000 elbilar till den statliga vagnparken

USA:s nya president ligger inte på latsidan. Under parollen ”framtiden kommer att tillverkas i USA” har Joe Biden deklarerat att USA:s statliga fordonsflotta om 650 000 bilar ska ersättas med elbilar.

Dessutom ska elbilarna vara tillverkade i USA för att skapa nya arbetstillfällen och gynna inhemsk industri. Ett glädjeskjutt för amerikanska elbilstillverkare som Tesla eller Rivian. Också klassiska tillverkare som Ford och GM som på senare tid börjat satsa stort på elbilar kan glädjas av beskedet.

– Den federala regeringen äger en enorm fordonsflotta som vi ska ersätta med rena elektriska fordon, tillverkade här i Amerika av amerikanska arbetare. Det kommer ge en miljon arbetstillfällen i bilindustrin, ren energi och utsläppsfria bilar, sa Biden i samband med en pressträff.

Det framgår inte någon tidsram för hur snart skiftet ska ske. Siffran 650 000 är dock astronomisk, och som en jämförelse levererade Tesla ”endast” 500 000 elbilar globalt under 2020.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.