USA:s populära små-elbil uppdateras: Chevrolet Bolt EV och nya Bolt EUV

En storsäljande elbil på den amerikanska marknaden är Chevrolet Bolt. Modellen, som under en kortare period även fanns i Europa under namnet Opel Ampera-e, har nu fått sig en uppdateringen.

Den uppdaterade versionen av Bolt EV kompletteras också av en längre och mer bastant tilltagen variant med namnet Bolt EUV. De både modellerna har ett batteri på 65 kWh och en räckvidd på omkring 400 kilometer.

Priserna startar på motsvarande 260 000 respektive 280 000 kronor före skatter och avgifter. Modellen får därmed en prissänkning på omkring 20 procent från sin företrädare.

Det finns antagligen inte hopp om att Chevrolet Bolt kommer till Europa. Den gamla inkörsporten via Opel är sedan några år tillbaka stängd efter ett ägarbyte av Opel.

Går miste om ny teknik

Chevrolet är en del av General Motors. I början av året lanserade GM sin nya batteriteknik Ultium och nya flexibla elbilsplattform. Teknik vi kommer se i kommande storsatsningar som GMC Hummer och Cadillac Lyriq.

Nya Bolt fick sig dock stå vid sidan av. Chevrolet Bolt EV och Bolt EUV bygger på samma teknik som sina företrädare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.