Usain Bolt lanserar liten elbil – för bildelning

Världens snabbaste man, Usain Bolt lanserar en liten elbil. Bolt Nano är tvåsitsig och ska vara en kompakt bil för stadsmiljö – speciellt framtagen för bildelningstjänster.

Den lilla elbilen ska vara speciellt lämplig för kortare resor på upp till 24 km. När det är dags att ladda bilen, kan bildelningsföretaget helt enkelt byta batteriet i bilen så att den blir redo för nästa förare att ta vid direkt.

Bolt räknar med att elbilen kan lanseras nästa år och man kommer erbjuda den via ett eget bildelningsnätverk. Om man vill äga en egen Bolt Nano kommer man också kunna köpa en. Redan nu kan man lägga en handpenning 9 000kr.

Om man köper en egen Bolt Nano är det sedan möjligt att ställa den till förfogande i företagets bildelningsnätverk. Då får man 50% av intäkterna i gengäld.

Ännu har man inte pratat om var man kommer erbjuda sitt bildelningsnätverk. Men just nu är Bolt Mobility redan involverade i ett delningsnätverk av elscootrar i Paris.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.