Uppvisning av Teslas eldrivna lastbil försenad – men nya bilder avslöjar en prototyp

Källa: Reddit

I slutet av oktober var det tänkt att Tesla skulle visa upp sin eldrivna lastbil Tesla Semi. Nu meddelar Elon Musk att man skjuter på uppvisningen då man valt att rikta om resurser och prioritera med att få bukt på leveransförseningarna av Tesla Model 3.

Det nya datumet för uppvisningen är den 16 november. Den eldrivna lastbilen ska kunna dra tunga laster med en uppskattad räckvidd på omkring 35-50 mil. Elon Musk har själv beskrivit lastbilen som en gigant värd att se. beskriver själv lastbilen som en gigant värd att se.

Nya spionbilder?

Samtidigt har det börjat cirkulera en bild, på vad som tros vara en Tesla Semi. Bilden dök först upp på internetforumet Reddit och därefter har brittiska Electrek gjort nedan visualisering hur lastbilen skulle se ut med ett släp.

Elon Musk har tidigare bekräftat att det finns en färdig prototyp som visats upp för intressenter och investerare.

Kollage/visualisering, lastbil med släp från Electrek.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.