Uppstickaren Canoo ska leverera 10 000 elbilar till Walmart

Under ett par års tid har Los Angeles-baserade Canoo utvecklat en ”skateboard”-plattform som ska kunna passa flera olika typer av elbilar i olika utföranden. Nyligen plockade man hem ett kontrakt med Nasa. Det även om man inte har levererat en endaste elbil.

Nu kommer nästa stora beställning. Det är giganten Walmart som tror på Canoo och har lagt en beställning på 4 500 fordon. De ska Walmart använda för hemleveranser från företagets varuhus.

Canoo ska leverera de första bilarna till 2023. Om Walmart är nöjda kommer de utöka beställningen till 10 000 fordon.

Prototyper som Canoo utvecklat har en räckvidd på runt 320 km från ett batteripaket på 80 kWh, som kan snabbladdas från 20 till 80 procent på 28 minuter. Elmotorn levererar 300 hästkrafter och har en topphastighet på 200 km/h. I utförandet till Walmart får fordonet en centralt placerad sittplats för bästa uppsikt runt fordonet. Det kan lasta upp till 700 kilo med en lastvolym på 3,4 kubikmeter.

Den flexibla plattformen ska kunna tillämpa många olika typer av karossformer. Canoo har bland annat nyligen visat upp ett koncept på en eldriven pickup.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.