Uppstickaren Alpha Motors visar upp eldrivna pickupen Wolf

Amerikanska startupbolaget Alpha Motors är ett steg närmare att lansera sin första elbil, den eldrivna pickupen Wolf. I samband med ett provkörningsevenemang i Kalifornien visade biltillverkaren upp en fullt fungerade prototyp.

– Provkörningsevenemanget för eldrivna Wolf-pickupen visade sig vara en stor succé, som överträffade deltagarnas förväntningar när det kommer till fordonets exceptionella prestanda och körupplevelse, skriver Alpha Motors i ett pressutskick.

Genom åren har Alpha Motors presenterat en rad olika koncept på ett 15-tal olika elbilar, i alla möjliga format. Allt från pickuper, sportbilar, suvar och sedaner. Men först ut att gå i produktion är alltså pickupen Wolf.

Målet är en eldriven pickup med en räckvidd på strax över 400 kilometer. Modellen ska erbjudas både som bakhjulsdriven, och fyrhjulsdriven, och ska få dra upp till 1360 kg på dragkroken. Prestandamässigt ska den klara 0 till 100 km/h på omkring 6,2 sekunder från en motor på 212 kW (285 hk). Riktpriset är satt till motsvarande 400 000 till 500 000 kronor.

Arbetet med utvecklingen av pickupen fortsätter, och Alpha Motors räknar med att modellen ska gå i produktion om tre till fem år. Att Alpha Motors också kommer till Europa är inget som tillverkaren utesluter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.