Uppgifterna: Tesla kan vara på gång att leverera Tesla Semi till Pepsi

Mycket tyder på att Tesla snart kommer leverera de första exemplaren av Tesla Semi till några utvalda kunder. Ett av företagen som lagt en storbeställning är Pepsi.

Mot slutet av förra året gick Pepsi-chefen ut i direktsänd TV och sa att de snart skulle få sina första Tesla Semi (i december 2021). Något som Elon Musk då bitvis dementerade och sa att vi skulle ta med en nypa salt. Men nu kan faktiskt något vara på gång!

Idag har en uppsättning av Teslas nya snabbladdare för Semi siktats utanför Pepsis dotterbolag Frito-Lay’s, skriver Drive Tesla Canada. Snabbladdarna som Tesla kallar för Megachargers ska kunna leverera upp till 1 Megawatt.

Det finns fler spaningar: Enligt en rapport som Teslarati citerar så ska de första 15 Tesla Semi levereras till Pepsi innan månaden är slut. Det är dock inget som Tesla bekräftat.

Nya bilder från Teslas fabrik i Nevada visar flera Tesla Semi ståendes utanför fabriken. På en av bilderna får vi också se en rejäl frunk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.