Uppgifter: Tesla vill börja bygga en billig kompakt crossover 2025

Tesla ska ha meddelat leverantörer att de vill starta produktionen av en ny elbil i mitten av 2025. Den nya modellen går under arbetsnamnet Redwood, enligt fyra personer som är insatta i ämnet uppger flera medier. Två av dem har dessutom sagt att det handlar om en kompakt crossover.

I en tidigare intervju har Elon Musk så nyligen som i december bekräftat att Tesla arbetar på en billigare modell.

– Uppenbarligen jobbar vi på ett billigare fordon som kommer att tillverkas i mycket högre volymer. Vi är också ganska långt framme i det arbetet. Jag granskar planerna för den produktionslinjen varje vecka. Jag tror att den modellen kommer att stå för en revolutionen inom biltillverkningen, sa Elon Musk då.

”Redwood” kan vara den 25 000 dollars-Tesla som elbilstillverkaren för första gången talade om 2020. Uppgifterna som nu kommit fram handlar om att Tesla lagt ut offertförfrågningar på en ny modell med kodnamnet Redwood med en volymprognos på 10 000 bilar i veckan. Produktionen skulle kunna börja i juni 2025.

Via AutoNews, Reuters.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.