Uppgifter: Tesla Gigafactory Mexiko kan producera elbilar redan 2024

I förra veckan meddelade Tesla att man kommer att bygga en ny Gigafabrik i Mexiko. Den kommer att producera Teslas framtida modeller som är baserad på en ny generation elbilsplattform.

Bilfabriken ska byggas i anslutning till Monterrey i nordöstra Mexiko. I övrigt var detaljerna i samband med presentationen mycket sparsamma. Men nu kommer uppgifter från lokala medier och den lokala guvenören Samuel García.

Tesla har säkrat en landyta på 1700 hektar till den nya fabriken. Det är dubbelt så mycket som den landyta Tesla har i anslutning till sin fabrik i Texas.

Totalt kommer Tesla investera motsvarande 50 miljarder kronor i att bygga fabriken, enligt García. När fabriken står klar planerar Tesla att anställa upp till 7000 personer.

García säger också att Tesla har bekräftat att man planerar att börja producera de första bilarna i fabriken under 2024.

Målet är att ”nästa generationen elbilsplattform” kommer att sänka Teslas produktionskostnader med upp till 50 procent.

Via Electrek.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.