Uppgifter: Renault ska visa en ”prisvärd” eldriven stadsbil

I förra veckan presenterade Renault sin nya division Ampere som ska stå för tillverkarens samlade satsningar på utveckling av nya elbilar framöver. Målet är att den nya divisionen ska utveckla en mer flexibel och snabb modell för konkurrenskraftiga elbilar som ska bli prismässigt överkomliga för fler.

Enligt uppgifter från insatta källor planerar Renault och Ampere nu att visa upp en första elbil redan denna veckan. Det skriver Reuters. Den nya modellen ska vara mindre än den planerade Renault 5 som ska lanseras nästa år.

Den nya elbilen ska enligt uppgifterna bli en renodlad stadsbil med planerad lansering till 2026. Den ska placera sig i det lägre prissegment och bli överkomlig för betydligt fler.

Enligt uppgifterna ska Ampere lansera sex stycken elbilar fram till 2030. Totalt fyra fabriker ingår i Ampera som till 2026 ska producera 600 000 elbilar årligen. Till 2031 ska produktionsvolymen nå en miljon elbilar.

Om den nya division redan har hunnit koka ihop en elbil får vi se under kapitalmarknadsdagen som Renault håller på onsdag denna veckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.