Uppgifter: Produktionen av nya Tesla Model 3 är riktigt nära

Att Tesla Model 3 snart uppdateras är alla överens om. När det sker, och i vilken omfattning är dock höjt i dunkel. På sin höjd har vi en rad spaningar på maskerade prototyper till godo för att gissa oss till hur den nya slutprodukten blir.

Tesla har nyligen satt det första leveransfönstret för den som idag köper en Tesla Model 3 till mellan oktober och november. Något som definitivt tyder på att något är i görningen. Annars hade Tesla erbjudit leverans i augusti eller september, något som gäller för märkets andra modeller.

Rykten kring Model 3 och när Tesla kommer startar produktionen har länge pekat mot ”efter sommaren”. Elon Musk har själv aviserat sommarstopp vid fabrikerna. Anledningen är uppgraderingar av produktionslinorna.

– Vi förväntar oss att Q3 kommer att minska något. Eftersom vi har sommarstopp för många fabriksuppgraderingar. Så troligen en liten minskning i produktionen under tredje kvartalet för typ globala fabriksuppgraderingar, kommenterade Elon Musk kort under det senaste aktieägarmötet.

Elon Musk har däremot inte sagt att det uttryckligen handlar om att Tesla Model 3. Den 17 maj höll Tesla ett möte där man berättade att man har långtgående planer på två nya modeller. I samband med det fick vi se en silhuett. Den påminner till en stor del om en Tesla Model 3, men med en spetsigare front. Det rimmar med de maskerade bilarna som synts till. Då sa Elon:

– Vi sitter inte bara och rullar tummarna, det är faktiskt två nya produkter på gång som jag tror ni kommer bli exhalterade över, sa Elon.

Ryktas om produktionsstart om en vecka

Enligt Twitter/X-användarna WuWa och Chris Zheng, som frekvent rapporterar kring Tesla genom okända källor, har de tagit del av uppgifterna om att produktionen av nya Model 3 kan starta den 14 augusti.

Samtidigt kom uppgifter från den kinesiska finanssidan Financial Report idag att Tesla dessutom redan rullat igång en förserieproduktion av nya Tesla Model 3. Den säger också att leveranserna kan vara igång redan skiftet september-oktober på vissa marknader nära fabrikerna. Uppgifterna påstår också att priserna kan vara något lägre än dagens nivåer. Tesla i Kina ska dock ha nekat till att kommentera uppgifterna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.