Uppgifter: Nio visar en eldriven kombi i sommar

En eldriven kombi i kamouflage har under en längre tid synts till i Kina. Under det täckande skynket gömmer sig en Nio. Nu har Nios medgrundare Qin Lihong bekräftat modellen i samband med ett evenemang. Han bekräftar också att det rör sig om Nio ET5 fast i kombiutförande.

– Kombimodellen av Nio ET5 kommer att ha premiär i Europa. Modellen har utvecklats speciellt för europeiska konsumenter, sa Qin Lihong.

Planeringen är att modellen ska visas upp till sommaren, enligt uppgifter till CnEVPost. Närmare bestämt i juni eller juli.

– Sedansegmentet är en viktig marknad i Kina, men det motsatta går att säga om Europa. Vi ser inte många riktiga sedanbilar där, sa Qin Lihong.

Sedanmodellen av Nio ET5 hade premiär i Sverige i slutet på förra året. Den är fyrhjulsdriven och levererar upp till 360 kW (480 hk) från en dubbla uppsättning motorer. Med ett batteri på 100 kWh erbjuder den en räckvidd på upp till 580 kilometer. Med ett mindre batteri på 75 kWh är räckvidden 445 kilometer.

De första svenska leveranserna av sedanmodellen av Nio ET5 ska komma i april. Grundpriset med det stora batteriet är 799 000 kronor medan instegsmodellen med det mindre batteriet har ett pris på 689 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.