Nya uppgifter: Kia ska tillverka Apples elbil

Apple har till och från under de senaste åren planerat att bygga en elbil. Projektet har genom åren lagts på hyllan flera gånger för att sedan återupptas. Strax innan jul kom uppgifterna att det var dags för Apple att plocka ner projketet från hyllan. Återigen var det dags för en elbil.

Nu står det klart att Apple tar hjälp utifrån. Apple ska investera 3,6 miljarder dollar i sydkoreanska biltillverkaren Kia. De uppgifterna kommer från tidningen Bloomberg. Investeringen ska resultera i en elbil från Apple byggd av Kia.

Initialt ska Apple tillverka 100 000 bilar om året. Tillverkningen kommer ske i Georgia, USA. Både Apple och Kia har avböjt att ge några ytterligare kommentarer, uppger tidningen. Enligt tidningen ska ett avtal signeras den 17 februari.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.