Uppdaterade Tesla Model 3 fångad på bild igen

Tesla fortsätter att testa en maskerad Model 3 på vägarna i Kalifornien. Det handlar om den väntade uppdateringen, dubbad Highland, som synts till regelbundet under våren. Exakt vad som kommer vara nytt är inte helt säkert, eftersom Tesla är väldigt hemlighetsfulla. Men vårens alla spaningar gör ju att bilden inför lanseringen blir allt mer komplett.

Eftersom Tesla konsekvent maskerat både fram- och bakdelarna på testbilarna som synts till så ligger det nära till hands att anta att detta är en av de större exteriöra förändringarna som kommer genomföras. I den senaste spaningen ser vi för första gången hela bilens silhuett i en högkvalitativ bild.

Foto: Y2KColin

Precis som tidigare spaningar tycks fronten ha blivit mer spetsig och möjligtvis något förlängd. Tesla Model 3 är idag relativt kort för sitt segment med sina 4,69 meter. Enligt tidigare spaningar antas Model 3 få en ny ljussignatur både bak och fram men detta är inget som dessa bilderna avslöjar.

Tidigare spaningar har visat en mer horisontell ljussignatur, något som denna testbilen försöker dölja. Maskeringen på denna framhuven har konturen av dagens vertikala ljussignatur. Men bilderna visar en något mer rundad front, eller konvex front. Enligt skarpögda observationer misstänks Model 3 nu ha fått en kamera på fronten, något som kan förklara varför Tesla valt att göra fronten mer rund – så att kameran helt enkelt hamnar längst fram.

I fortsatt ordning tycks allt mellan hjulparen vara oförändrat. Att endast byta ut den främre och bakre stötfångaren på bilarna gör ju att Tesla ändå, med hjälp av väldigt enkla knep kan uppdatera helhetsintrycket av modellen men samtidigt behålla en god bakåtkompabilitet med äldre modeller.

Exempelvis kan dörrsidor, glastak och sidospeglar enkelt tänkas vara oförändrade, något som gör reservdelshanteringen enklare. Helt i linje med Teslas ambitioner att också tillverka bilar som är långsiktigt hållbara.

Förväntningen är dock en hel del nya teknik, inte främst på kamerafronten, där Teslas autonoma körsystem i större utsträckning förlitar sig på kameror. Dessutom väntas interiören få ett nytt lyft.

The Tesla Space spekulerat fritt i en video om de förväntade uppdateringarna:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.