Uppdaterade Hyundai Ioniq är här – uppfräschad design och längre räckvidd

Pressbild: Hyundai

Tidigare i år kunder vi berätta att Hyundai IONIQ uppdateras under hösten. Nu är den uppdaterade modellen här och ska finnas hos återförsäljare runtom i landet från och med helgen. Nya IONIQ får en uppfräschad design, starkare motor och en utökad räckvidd.

Det nya batteripaketet utökas med nästan 50 procent och får en kapacitet på 38,3 kWh. IONIQ får därmed en officiell WLTP-räckvidd på upp till 311 km.

Uppdaterade Ioniq får också en större motor på 100 kW, vilket ska ge bilen en piggare körupplevelse. Bilen levererar 136 hästkrafter, vilket räcker till 0 till 100 km/h på 10,2 sekunder. Fullt tillräckligt för en praktiskt 5-sitsmodell menar Hyundai. I samband med uppdateringen kommer också snabbare laddning, vilket ska ge 80% kapacitet på 54 minuter.

Elbilen lanseras med tre utrustningsnivåer, Trend, Premium och Premium+. Grundpriset är 389 900kr. Hyundai erbjuder även privatleasing från 3 995kr.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.