Uppdaterade elbilen Kia e-Soul är här – går nu att beställa

Tredje generationen av nya Kia e-Soul närmar sig säljstart. Med ett rejält ansiktslyft blir den traditionellt boxiga modellen mer attraktiv. Den är fortfarande kaxigt unik i sitt utseende men kan säkert tilltala en större målgrupp. Och på tal om kaxig, Kia slopar fossilversionerna av modellen i och med tredje generationen.

Bilen delar mycket likheter med syskonbilen Kia e-Niro, så många av specifikationerna känns igen. Batteriet är vätskeskylt på 64 kWh och uppges klara många snabbladdning i följd. Från 20 procent laddning upp till 80 ska ta ungefär en timma

Räckvidden är på 452 km på en full laddning. Elmotorn levererar 204 hk och är framhjulsdriven. 0-100km/h ska ske på pigga 7,6 sekunder.

Kia meddelar att bilen nu är beställningsbar. Den kommer med två utrustningsnivåer; Advance och en Advance Plus. Prissatt från 433 900kr respektive 463 800kr. Ännu finns inga uppgifter om privatleasingerbjudande klart.

Lanseringskampanjer och öppet hus kommer att genomföras nästa helg, aviserar Kia Sverige i ett mail till Allt om Elbil.

Kia e-Soul blir således prissatt något lägre än syskonbilen Kia e-Niro som kostar från 444 900kr.

Pressbilder: Kia
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.