Uppdaterade Audi e-tron visas på onsdag med nytt namn

På onsdag visar Audi en ny uppdaterad version av Audi e-tron och Audi e-tron Sportback inför det nya modellåret. Samtidigt döper man om modellerna till Q8 e-tron och Q8 e-tron Sportback.

– Välkomna nästa generation av Audi e-tron-serien. De nya, helelektriska Audi Q8 e-tron-modellerna, skriver Audi i en kort teaser där man också visar upp två mörka siluetter på de nya elbilarna.

Audi avslöjar alltså inget om drivlinan idag. Hemlighetsmakeriet kring den kommande uppdateringen har varit stora. Audi har tidigare visat upp en maskerad prototyp och faktiskt satt den på prov i elbilsloppet i E-Cannonball i Hamburg.

nystade tyska Youtube-profilen RobinTV en hel del kring prototypen. Han menade att de exteriöra ändringarna är få. De stora nyheterna kommer med den nya drivlinan.

Robin påstår bland annat längre räckvidd, upp till 600 kilometer. Dessutom förväntas snabbladdningen bli snabbare med fortsatt imponerande hög och plan laddkurva. Något som är ett signum för Audi e-tron idag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.