Uppdaterad rapport: Tesla fortsatt mest innovativa med Volkswagen hack i häl

Under lång tid har Tesla klassats som den mest innovativa biltillverkaren av tyska Center of Automotive Management (CAM). Det är en fortsatt sanning enligt en uppdaterad rapport som återkommande under de senaste åtta åren bevakat 30 biltillverkare.

Speciellt lyfter rapporten upp Tesla Model 3, men också Teslas förmåga att optimera och förbättra modellerna Tesla Model S och Model X. Sedan publiceringen av motsvarande rapport förra hösten ser vi en stor förändring. Volkswagen-koncernen flåsar Tesla i nacken. Koncernen klättrar från en fjärdeplats upp till andraplatsen.

Där är det Porsche Taycan som gett VW-koncernen flera poäng. Här lyfter man elbilens 800-voltssystem som en stor innovation som kan utmana Teslas topplacering.

Tredjeplatsen knep Hyundai-gruppen med elbilen Hyundai Ioniq och Kia e-Soul. Den nya uppdaterade Ioniq hyllas för sin låga energiförbrukning och e-Soul för sin långa räckvidd och lägst energiförbrukning i klassen.

– Det är uppenbart att vissa etablerade tillverkare har börjat ta upp matchen, medan andra har en hel del kvar att göra, säger CAM-chefen Stefan Bratzel till Electrive. PSA-koncernen, Daimler och BMW kämpar med att hålla sig kvar. GM och Nissan tappar placeringar.

Mest innovativa elbils-märkena

I rapporten väljer Center of Automotive Management att placera topp sju enligt nedan. Inom parantes är höstens placering.

  1. Tesla (1)
  2. Volkswagen-koncernen (4)
  3. Hyundai (5)
  4. BYD (2)
  5. Renault (6)
  6. BAIC (3)
  7. Dongfeng (ny)
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.