Uniti One är här – med 300 km räckvidd

Idag öppnar förhandsbeställningen av Uniti One. Den lilla stadselbilen som har sitt ursprung i en Landskrona-startup. För lite drygt ett år sedan meddelade Uniti att deras elbil blir registrerad som en riktig bil och inte som en fyrhjulsdriven motorcykel. Sedan dess har det varit relativt tyst, förutom några inlägg om nya finansieringsrundor.

Om du lägger en förhandsbokning idag erhåller du ett Founders Club-medlemskap till din elbil, vilket bland annat ger gratis mjukvaruppdateringar, prioriterade testkörningar och andra exklusiva erbjudanden.

Grundpriset på Uniti One är 168 000kr (efter miljöbilsbonus) med ett batteripaket på 12 kWh. För 199 000kr (efter bonus) får du ett uppgraderat batteri på 24 kWh, vilket ska kunna ge en räckvidd på upp till 300 km. Batteriet kan snabbladdas från 20% till 80% på 17 minuter med en 50kW CCS-laddare.

Uniti belyser den skandinaviska designen och banbrytande smartphone-liknande lösningar, skriver man i ett pressmeddelande. Elbilen får bland annat Android OS där du får tillgång till en uppsjö appar som Spotify eller Waze. Men du kan också styra funktioner som belysning, värme och ventilation direkt från touchskärmen.

Det är en kompakt elbil med plats för tre personer. Bagageutrymmet rymmer 155 liter med tre personer ombord. Om du fäller backsätet tar bilen hela 760 liter. De första leveranserna ska ske i mitten på 2020.

Du kan konfigurera och förhandsbeställa din Uniti One här.

Uppdatering: 14/10 13.00: De första prisuppgifterna vi fick stämde inte. Priserna är nu uppdaterade.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.