Unika containerfyndet: Tre Tesla Roadster som var övergivna i 13 år ska undersökas

Två av de tre bilarna. Foto: Gruber Motors.

Tre stycken helt nya och oanvända Tesla Roadster hittades i en container i Kina i våras. Där hade de stått i 13 år övergivna av sin köpare. Nu har de tre bilarna skeppets till Gruber Motors i USA som köpte det unika fyndet.

Tanken är att de tre bilarna ska auktioneras ut. Men först kommer Gruber Motors som specialiserat sig på att reparera Teslas första modell Roadster att undersöka de tre bilarna.

– De är här, lossade tre lastcontainrar från Kina med en 45 tons kran. Nästa vecka kommer våra Roadsters omsorgsfullt packas upp och kopplas till bärbara datorer för diagnostik. Vi kommer också analysera hur högspänningsbatteriet mår efter 13 års vila, skriver Gruber kort.

De tre bilarna har 0 kilometer på vägmätaren och är till synes helt orörda. De har till och med kvar skyddspappret i golvbrunnen. Alla tre bilarna har ett batteri på 53 kWh och hur de klarat sig i 13 år ska nu alltså Gruber Motors undersöka.

Det rör sig om en röd och en orange Sport-modell som ska klara 0 till 96 km/h (0-60 mph) på 3,7 sekunder och orange Base-modell som klarar sprinten på 3,9 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.