Unik carport för elbilar med soltak och inbyggd laddbox

Skiftet till elbilar skapar innovativa lösningar på många håll. Solarstone har tagit fram en carport som både inkluderar solceller och laddbox. Solarcarport har plats får två bilar och är utrustad med ett tak med 15 solpaneler.

Under nordiska förhållanden kan taket producera motsvarande 5000 kWh per år, vilket räcker till att driva en elbil i 2500 mil. En 22 kW laddare sitter integrerad i konstruktionen för att göra det enkelt att ladda elbilen.

– Vårt mål på Solarstone har alltid varit att tillhandahålla produkter som inte bara uppfyller våra kunders behov utan även bidrar till hållbarhetsmålen och minskar vår miljöpåverkan. Solcarport är ett perfekt exempel på detta i praktiken, berättar företagets innovationschef Mattis Jürimäe.

Överskottsenergin som inte går åt till att ladda elbilen kan exempelvis skickas in i det anslutande bostadshuset.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.