Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Undersökning: Varannan svensk överväger att skaffa elbil

Pressbild: Easypark

I en ny europeisk undersökning gjord av Easypark ställer man frågor kring svenskarnas bil- och parkeringsvanor. Till exempel anser 35 procent att det är irriterande att leta parkeringsplatser.

Däremot gillar man parkeringsappar. En stor del, 43 procent, uppger att det är flexibiliteten i att kunna anpassa parkeringen utan att uppsöka en parkeringsautomat som tilltalar. Dessutom att det är enklare att spara pengar genom att bara betala för den faktiska parkeringstiden (38 procent).

Undersökningen ställer också frågor kring elbilar och elbilsladdning. Resultatet visar att 53 procent av svenskarna i undersökningen överväger att skaffa en elbil som nästa bil eller någon gång i framtiden.

Bland de som redan kör elbil så finns det en del som ser utmaningar. Bland annat att det finns för få laddstationer, att laddningen är långsam eller att det är svårt att hitta laddstationer.

– Den tydliga efterfrågan på elbilar är tveklöst en väldigt positiv utveckling för såväl enskilda städer som för världen i stort. Undersökningen visar dock att elbilsladdning måste bli enklare, vilket vi på Easypark genom våra partnersamarbeten är stolta över att vara med och bidra till för att hjälpa fler att ladda sin elbil via det befintliga laddstolpsnätet, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark.

Enligt undersökningen anser 12 procent av de svenska elbilisterna att det finns för få laddstationer och att laddarna är för långsamma. 11 procent tycker det är svårt att hitta laddstationer.

Undersökningen genomfördes av YouGov på uppdrag av Easypark. I den ingick 16 573 svarande i Danmark, Finland, Italien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Schweiz, Norge, Sverige, Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland och Nederländerna.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons