Undersökning: Så nöjda är Volkswagen ID.3-ägarna och så är deras körvanor

I början på september påbörjades de första leveranserna av Volkswagens nya elbil Volkswagen ID.3. Nu en månad senare har Volkswagen gjort en kort undersökning med de nyblivna ID.3-ägarna. Undersökningen lyfter bland annat frågor som körvanor, elbilsladdning och hur nöjd man är med sin nya bil.

Resultatet visar att den huvudsakliga elbilsladdningen sker i hemmet. Det uppger 89 procent. Omkring nio procent förlitar sig på publika laddare medan två procent uppger att de i huvudsak laddar på arbetsplatsen.

Volkswagen ställde också frågan om hur långt man kör med sin ID.3 en vanlig vecka. 57 procent uppgav då en körsträcka på mellan 20 och 50 mil i veckan. 39 procent kör mindre, medan fem procent kör mer.

Nöjda ägare

95 procent av ägarna berättar att de är nöjda med sin bil, varav 68 procent av totalen till och med uppger att de var mycket nöjda. Dessutom uppger 98 procent av kunderna att de skulle rekommendera ID.3 till andra.

– Det här är siffror som förstås gör oss väldigt glada och stolta. Tack för ert förtroende, det här känns väldigt bra inför vår fortsatta resa mot elektrifieringen, skriver Volkswagen på Facebook.

Om undersökning: Enkäten gick ut till ett hundratal nyblivna ID.3-ägare. Svarsfrekvensen var 50 procent. Den gick endast ut till privatperson, och inte tjänstebilsförare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.