Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Undersökning: Så nöjda är Volkswagen ID.3-ägarna och så är deras körvanor

I början på september påbörjades de första leveranserna av Volkswagens nya elbil Volkswagen ID.3. Nu en månad senare har Volkswagen gjort en kort undersökning med de nyblivna ID.3-ägarna. Undersökningen lyfter bland annat frågor som körvanor, elbilsladdning och hur nöjd man är med sin nya bil.

Resultatet visar att den huvudsakliga elbilsladdningen sker i hemmet. Det uppger 89 procent. Omkring nio procent förlitar sig på publika laddare medan två procent uppger att de i huvudsak laddar på arbetsplatsen.

Volkswagen ställde också frågan om hur långt man kör med sin ID.3 en vanlig vecka. 57 procent uppgav då en körsträcka på mellan 20 och 50 mil i veckan. 39 procent kör mindre, medan fem procent kör mer.

Nöjda ägare

95 procent av ägarna berättar att de är nöjda med sin bil, varav 68 procent av totalen till och med uppger att de var mycket nöjda. Dessutom uppger 98 procent av kunderna att de skulle rekommendera ID.3 till andra.

– Det här är siffror som förstås gör oss väldigt glada och stolta. Tack för ert förtroende, det här känns väldigt bra inför vår fortsatta resa mot elektrifieringen, skriver Volkswagen på Facebook.

Om undersökning: Enkäten gick ut till ett hundratal nyblivna ID.3-ägare. Svarsfrekvensen var 50 procent. Den gick endast ut till privatperson, och inte tjänstebilsförare.Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Nu kommer de första uppgifterna om att nya elbilen Ford Mustang Mach-E är på gång. Enligt onlineforumet Reddit berättar flera användare att de fått...

Eldrift

I veckan rullade Tesla ut en tidig betaversion av sin fullt självkörande mjukvara till ett få antal utvalda kunder i USA. Uppdateringen är ett...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons