Undersökning: Elbilister nöjda – endast 1 procent vill gå tillbaka till förbränningsmotor

En brittisk undersökning gjord av Zap-Map visar på hur nöjda elbilsägare är med sitt val av drivlina. Undersökningen visar att 91 procent absolut inte kunde tänka sig att gå tillbaka till en bil med förbränningsmotor. Åtta procent svarade blankt och endast en procent längtade tillbaka till en bil med förbränningsmotor. Totalt tillfrågades 2 000 elbilister.

Majoriteten (71 procent) av de tillfrågade var inne på sin första elbil. 52 procent hade köpt den under det senaste året. Undersökningen visar också att förarnöjdheten är i topp hos de som kör elbil. Resultatet visar en nöjdhet på 92 av 100. Motsvarande siffra för laddhybrider är 84 och 72 hos ägare av bensin- eller dieselbilar.

Undersökningen rankade också hur nöjda elbilisterna är utifrån bilmodell. Rankade bäst gjorde Volkswagen ID.3 med nöjdhet på 100 procent. Tesla Model 3 och Kia e-Niro nådde 96 procent. Hyundai Kona nådde 94 procent medan storsäljarna Renault Zoe fick 92 procent och Nissan Leaf nådde 90 procent.

Källa: Zap Map.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.