Ukrainakrisen påverkar produktionen av elbilen Skoda Enyaq

Produktionen av Skodas Enyaq sker vid tillverkarens produktionsanläggning i Tjeckien. Men på grund av att många underleverantörer till Skoda finns i Ukraina måste Skoda begränsa produktionen av den eldrivna suven Skoda Enyaq.

”På grund av den nuvarande situationen i Ukraina står Skoda inför en kritisk brist på delar från flera lokala leverantörer som har en effekt på några av våra modeller”, skriver Skoda i ett pressmeddelande.

Skoda berättar att begränsningarna i produktionen av Skoda Enyaq kommer att starta redan den här veckan. En grupp inom Skoda arbetar med att lösa bristen på komponenter genom att titta på andra alternativ.

Skoda har också en fabrik i västra Ukraina i Solomonovo. Produktionen hanteras av Eurocar men är tillfälligt helt pausad. Här tillverkas främst Superb, Kodiaq, Karoq och Fabia kombi.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.