Tysktillverkare Tesla Model Y Performance – nu i Sverige

Tesla bekräftar nu att de första Tesla Model Y Performance tillverkade i Tyskland kommit till Sverige. Bilarna finns för provkörning i butikerna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Umeå. Längre fram kommer man också erbjuda provkörningar på andra orter.

I april levererade Tesla ett begränsat antal bilar i samband med den tyska fabriksinvigningen. Då levererades ingen av bilarna till svenskar. Tesla uppger nu att de första kundleveranserna kommer inledas i flera länder runtom i Europa under maj.

Performance-modellen höjer prestandan för den populära suvmodellen rejält. Toppfarten ökar från 217 km/h till 250 km/h och sprinten 0–100 km/h gör den på 3,7 istället för 5,0 sekunder. Dessutom får den bland annat nya prestandabromsar, kolfiberspoiler för bättre stabilitet och sänkt fjädring.

Svenska priset på Model Y Performance

Priserna för Model Y Performance startar på 779 080 kronor. Företagsleasing startar på 5 344 ex moms per månad och privatleasing startar från 8 305 kr per månad.

För den som köper en Tesla Model Y Performance idag uppskattar Tesla leveranserna till augusti.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.