Tyskland visar vägen med jättesatsning för att bygga en miljon laddstationer

Tyskland regering har beslutat om en jätteinvestering i publik laddinfrastruktur. Totalt ska man investera motsvarande 70 miljarder kronor på tre år. Det för att snabbt påskynda utbyggnaden av laddstationer över hela landet.

Att ladda elbilen ska vara enkel, snabbt och bekvämt, enligt den nya planen som godkändes under onsdagen. Idag har Tyskland runt 70 000 laddstationer, varav 10 000 är snabbladdare. Den stora investeringen ska resultera i att det till 2030 finns en miljon laddstationer i landet.

– Elbilar kommer bara bli accepterat om laddningen är lika enkel som att tanka idag, sa transportministern Volker Wissing under en pressträff.

– Vårt mål är att påskynda utbyggnaden av laddningsinfrastruktur, förenkla laddningsprocessen och därmed göra det lättare för människor att byta till elbil. Vi vet att skiftet går snabbt så vi måste vara snabba, fortsatte Volker Wissing.

Den tyska regeringen spår att det kommer finnas 15 miljoner elbilar i landet till 2030. En stor ökning från dagens 1,5 miljoner elbilar.

Via Stern.de.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.