Tyska VW-återförsäljare tror på snabb omkörning av Tesla med nya ID.3

Tyska återförsäljare är ivriga över att komma igång med leveranserna och fortsatta försäljningen av Volkswagen ID.3. Det säger Dirk Weddigen Von Knapp, ansvarig för landets VW/Audi-återförsäljarna till tyska nyhetssajten Merkur.

I Tyskland har efterfrågan på nya Volkswagen ID.3 överträffat alla förväntningar, skriver tidningen. Leveranstiden för den som beställer en ID.3 nu är ungefär fyra månader, istället för de vanliga fyra till sex veckorna som Volkswagens flesta modeller har. Dessutom är ID.3 med det mindre batteriet på 45 kWh nästan slutsåld för resten av året.

De tyska återförsäljarna har stora förhoppningar om att väldigt snabbt bli marknadsledande på elbilar i och med lanseringen av Volkswagen ID.3 skriver tidningen.

– Många kommer bli förvånade över hur snabbt vi kommer köra om Tesla med ID.3, säger Dirk självsäkert till tidningen.

Han lyfter att det finns 2000 återförsäljare och verkstäder för Volkswagen och Audi i Tyskland. Som en jämförelse har Tesla tio serviceställen i landet, med fyra ytterligare som öppnar snart.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.