Tyska sportbilstillverkaren Apollo visar upp eldrivet koncept – kommer 2023

Apollo Future Mobility är en tysk tillverkare av supersportbilar. I samband med handelsmässa CIIE i Kina har tillverkaren nu visat upp ett koncept på en första eldriven sportbil.

Det eldrivna konceptet Apollo EVision ska illustrera märkets väg framåt för bilar utan utsläpp. Modellen ska också ta en kliv ner från kategorin supersportbilar. EVision ska vara en premium sportcoupé för daglig användning.

Apollo EVision är stor. Den har sittplats för fyra personer och är nästan fem meter lång och två meter bred. Formspråket ska vara inspirerat av farten i ett kraftfullt vulkanutbrott.

Vi får inga detaljer kring konceptets prestanda. Däremot ger Apollo oss en liten glimt på en elektrisk drivlina i form av bilden ovanför. Apollo beskriver en 800-volts drivlina och dubbla motorer.

I en kort video får vi se konceptet från fler vinklar. Det är tänkt att konceptet ska förverkligas till 2023. I bakgrunden står också en suv som Apollo inte ger några fler detaljer kring.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.