Tyska myndigheter kallar till pressträff om Tesla Gigafactory Berlin – Tesla ska få klartecken

I början av vecka kom de första uppgifterna om att Tesla sannolikt är nära att få de sista tillstånden för att kunna starta tillverkningen vid sin nya fabrik i Berlin. I så fall väntades beskedet komma den här veckan.

Idag har de lokala myndigheterna kallat till träff om Gigafactory i Berlin. Träffen kommer att äga rum imorgon, fredag, och till mötet har man kallat den lokala pressen. Enligt uppgifter ska beslutet vara klart. Det finns dock en hake.

– Godkännandeförfarandet för elbil- och batterifabriken hos det amerikanska företaget Tesla i Gruenheide i Brandenburg närmar sig sitt slut. Detta kommer att tillkännages i morgon vid en presskonferens i statskansliet i Potsdam, enligt ett uttalande från delstaten uppger Handelssblatt.

Brandenburg-regionens ministerpresident Dietmar Woidke tillsammans med kollegor kommer att finnas bland de närvarande under pressträffen. Teslarati har pratat med regionens miljöminister Axel Vogel som har bekräftat att eventet kommer äga rum. Men han vill inte kommentera agendan.

Även om alla tillstånd kommer imorgon så finns det en uppstartsprocess innan Tesla får starta produktionen. Under perioden ska Tesla bland annat bevisa att man uppfyller alla kraven som beslutet ställer. Tidigare uppgifter har sagt att den processen kan ta två veckor om allt går smärtfritt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.