Tyska elbilen med solpaneler ska ut på Sverige-turné

Solpanaler, dragkrog och 25 riktiga mil - till lågt pris.

Den tyska startupen Sono Motors som vi tidigare rapporterade om ska i sommar ut på turné och visa upp sin elbil Sion i Sverige. Sion är en liten prisvärd elbil för stadstrafik som är sprungen ur en crowfunding-kampanj. Det som gör bilen unik är dess solpanaler, som ska kunna ge bilen en extra räckvidd på ungefär 3 mil per dygn.

Räckvidden anges nu som 25 riktiga mil, men här vill man inte riktigt låsa sig ännu, då batteritekniken ständigt blir bättre. Det är också en av anledningarna till varför man kommer erbjuda bilen med batterihyra. Prislappen är satt till ungefär 150 000 kr efter miljöbilspremie. Beräknas produktionsstart är satt till sista hälften av 2019.

Provkör – turnéplanen formas i en entusiast-grupp

Redan till sommaren kan du provköra Sion, då Sono Motors ger sig ut på Sverige-turné. Ett gäng svenska Sion-entusiaster har samlat sig i Facebook-gruppen Sono Motors Sverige. Gruppen har direktkontakt med den tyska startupen och just nu genomför man en omröstning om hur den svenska turnéplanen bör se ut. Omröstningen (efter att du blivit beviljad medlemskap i gruppen) hittar du här.

Se videon nedan från en provkörning i München:

Bland andra noterbara funktioner på bilen är att den kan fungera som en mobil kraftstation, den kan också rena luften genom att speciellt filter bestående av mossa och det går att koppla på en släpvagn med en vikt på upp till 750kg.

Tar emot förhandsbeställningar

Sono Motors tar emot förhandsbeställningar, där den lägsta instegsnivån är €500, ungefär 5 000kr. För att påbörja tillverkningen är målet att få in 5 000 beställningar. Idag har de strax över 3000 förhandsbeställningar. Förhandsbeställa kan du göra här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.