Tysk TV utmanar: Porsche Taycan och Tesla Model S

Tesla och Porsche har skickat små gliringar till varandra sedan Porsche lanserade sin första elbil för ett par veckor sedan. Nu har tyska TV-programmet Vox Automobil tagit en titt på de två bilarna och ställt dem mot varandra i ett klassiskt älgtest och dragrace.

I programmet har man lagt vantarna på en Porsche Taycan Turbo S och en Tesla Model S P100D. Porschen har ett pris på 2 080 000kr medan Teslan i detta utförande när det begav sig hade ett nypris på ca 1 600 000 kr. (Nu får du motsvarande ”värstingmodell” för omkring 1,2 miljoner)

Både i älgtestet och dragracet utser TV-programmet Porschen som segrare. I älgtestet klarar Sig Taycan galant i upp till 97km/h, medan Model S tappar bort sig vid 90km/h på det blöta underlaget.

I dragracet blir det också tydligt att det är Taycan som kan behålla prestandan över tid, när programledarna upprepat proceduren ett par gånger. Taycans förmåga att behålla prestandan över upprepade accelerationer tätt inpå varandra är något som Porsche gärna stoltserar med.

Men programledarna drar också slutsatsen att dessa bilarna är i två helt olika prisklasser, och att man inte bör jämföra dem.

Om du känner att tyskan sitter kan du spana in hela avsnittet hos Vox här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.