Två nya elbilar från Tesla på gång: Prestandamaxad Model S och prisvärd elbil från $25 000

Under nattens Tesla-evenemang Battery Day presenterade Tesla två nya elbilar. Först ut är den redan kända prestandaversion av Tesla Model S döpt till Model S Plaid. Modellen utrustas med tre motorer, som totalt levererar 1100 hästkrafter och klarar 0-100 km/h på 2,1 sekunder. Topphastigheten är 320 km/h.

Den uppskattade räckvidden landar på över 840 kilometer enligt den amerikanska körcykeln EPA. Därmed matchar den räckvidd och motorkraft med den nyligen presenterade Lucid Air. Prismässigt klår den dessutom Lucid Air med omkring 300 000 kronor. Svenska priset för Model S Plaid startar på 1 499 900kr.

Redan nu går Model S Plaid att beställa med ”lansering” i slutet på 2021. Som en jämförelse kostar idag ”vanliga” Model S Long Range i Sverige idag 909 000 kronor.

Tesla från $25 000

Nattens största bilnyhet är ändå planen för det som Tesla kallar för ”en övertygande prisvärd elbil”. Om ungefär tre år kommer man lansera en elbil med ett startpris på $25 000. Elbilen som ännu inte fått ett namn kommer dessutom kunna vara helt självkörande.

Modellen ska på allvar kunna utmana likvärda bensinbilar. Dessutom kommer den totala ägandekostnaden bli mycket billigare en motsvarande fossilare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.