TV4: Rusning efter laddboxar till elbilar – kommer bara öka

Efterfrågan på laddboxar ökar kraftigt. Det rapporterar TV4 som berättar att nyttjandet av det Gröna avdraget för installation av laddpunkt har ökat kraftigt sedan det infördes i januari förra året.

Bara i januari i år beviljades skatteavdrag på 115 miljoner kronor. Det Gröna avdraget ger en skattereduktion på 50 procent på kostnaden för installation, laddbox och material.

I inslaget med TV4 Nyheterna berättar Kamil Ziyad-Abid som jobbar som elektriker i Malmö att han installerar fler laddboxar än någonsin.

– Vår omsättning har ökat med omkring 30 procent. Det är fler och fler som väljer el på grund av diesel- och bensinpriserna, säger Kamil i inslaget.

Även Michel Thomas som arbetar med laddlösningar på energibolaget EON vittnar om samma sak.

– Vi ser att marknaden växer väldigt mycket. Vi är i starten av det här och kommer se en ökad efterfrågan, säger Michel.

Inslaget hos TV4 går att se här.

Annons
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.