Tunga bakslaget för Easee – laddboxen får definitivt inte säljas (på ett tag)

I mitten på mars beslutade Energimyndigheten om säljstopp på laddboxarna Home och Charge från Easee. Det efter att man upptäckt vad man menar är allvarliga säkerhetsbrister.

Easee var snabba med att svara på kritiken och menade att boxarna är säkra. Dessutom skulle man överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Man krävde då en så kallad inhibition för att återigen få börja sälja laddboxarna.

Men så blir det inte. Förvaltningsrätten avslog begäran. Det betyder fortsatt att det är säljstopp för Easee Home och Charge i Sverige, rapporterar Ny Teknik.

Nu återstår en betydligt längre process kring Easee på den svenska marknaden. Easee har ännu inte kommunicerat hur de tänker göra kring de installerade laddboxarna som finns i Sverige. Enligt Energimyndigheten kräver de åtgärder för att laddboxna ska uppfylla kraven så som myndigheten anser är nödvändiga.

Här har Easee dock tre månader på sig att redovisa hur man tänker göra.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.