Triton Model H är en gigantisk elbil med en räckvidd på 112 mil

Från det förlovade landet för gigantiska SUV:ar kommer nu en massiv skapelse. Det är amerikanska energiföretaget Triton Solar som har visat upp elbilen Triton Model H. Denna stora bil har sittplats för upp åtta personer och vill positionera sig som elbilen för den som tycker Tesla Model X är för liten.

Trion Model H är med sina längd på 5,7 meter drygt 65 cm längre än Model X. Dessutom är den 1,9 meter hög, vilket får Model X med sina 1,7 meter att känna sig kort. Den lastar 5600 liter, vilket är mer än dubbelt så stort som Model X.

Dessutom är den utrustad med ett batteripaket på hela 200 kWh och beräknas få en räckvidd på 1120 kilometer. Elbilen drivs av fyra motorer som totalt ger 1500 hästkrafter. Trots sin massiva storlek och vikt ska den klara 0-60 mph (0-96,5 km/h) på 2,9 sekunder. Den får dessutom dra upp till 7 ton!

Enligt företaget har man arbetat med elbilen i hemlighet under 18 månader. Men hur långt man har kommit, eller när bilen kommer i produktion är inte känt. Däremot har de 100 första Model H som man tänker tillverka redan blivit reserverade. Övriga får ställa sig i kö för nästa omgång, skriver Triton på sin hemsida.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.