Trinity är en ny toppmodell från Volkswagen – ska sätta nya standarder

Volkswagens satsning på elbilen ID.3 och elektriska MEB-plattformen gick under arbetsnamnet Neo. Det hela började 2015 och var starten av en ny era, berättar Volkswagens VD Ralf Brandstätter i ett inlägg på LinkedIn.

Nu avslöjar företagetsledaren nästa steg för Volkswagen. Den kommer utvecklas under arbetsnamnet Trinity. Det är taget från latinska trinitas som betyder treenighet. Bilen kommer nämligen stå för tre saker:

  • En ny arkitektur, som ska innebära en ny tunnare och toppmodern elektrisk plattform. Där Volkswagen ska sätta standarden för räckvidd, laddhastighet och digitalisering.
  • Autonom körning genom neuronnätverk: Med Trinity kommer autonom körning, från start på nivå 2+ men förberett upp till nivå 4. Hela fordonsflottan inom hela VW-gruppen kommer vara uppkopplade mot ett neuronnätverket vilket kommer göra det möjligt för alla bilar att samarbeta och lära från varandra.
  • En helt ny strategi för tillverkning är den tredje delen i treenigheten. Wolfsburg ska bli ett flaggskepp för innovativa, och helt uppkopplade produktionsprocesser.

– Vi kommer att visa att vi kan bygga innovativa elbilar på ett mycket effektivt och ekonomiskt sätt, inte bara i Berlin utan också vid Mittellandkanalen, avslutar Brandstätter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.