Tre Tesla Roadsters har hittats övergivna i container efter 13 år – nu säljs de

Tre helt nya Tesla Roadsters har hittats i en fraktcontainer i Kina. Enligt Tesla-restauratören Gruber Motor Company köptes de 2010 och skeppades till en kinesisk köpare som aldrig hämtade ut dem.

Sedan dess har de tre bilarna stått helt orörda i hamnen förslutna i sina fraktcontainrar likt en tidskapsel. De rör sig om en röd och en orange Tesla Roadster Sport samt en orange Tesla Roadster Base.

Samtliga tre bilarna är helt nya och har 0 kilometer på vägmätaren. Sport-modellerna klarar 0 till 96 km/h (0-60 mph) på 3,7 sekunder och Base-modellen på 3,9 sekunder. Alla tre bilarna har ett batteri på 53 kWh men hur det har klarat sig under de 13 åren återstår att se.

Till och med skoskyddet ligger kvar i bilarna.

Nu ska bilarna säljas på auktion. Planen är att de tre bilarna ska skeppas till Gruber Motors i mitten på maj, om de inte blir sålda innan dess. Då kan de istället gå direkt till köparen. I skrivande pågår budgivningen, och priset för en av bilarna är nu uppe i 780 000 kronor.

Om bilarna hamnar hos Gruber Motors innan de blir sålda har man lovat att undersöka bilarna närmare och dela med sig av sina iaktagelser. En intressant detalj är hur batterierna har hållit ihop under tiden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.