Tre nya koncept på elbilar från Honda

Honda Sustaina-C Concept.

Om en månad är det dags för bilmässa i Tokyo. Då planerar Honda att ställa ut tre koncept på nya elbilar. Bland annat får vi se en eldriven sportbil, avslöjar den japanska biltillverkaren som nu också delar med sig av de första bilderna.

En av världspremiärerna är den lilla eldrivna konceptmodellen Sustaina-C Concept. Det är en studie i hållbar bildesign, och för utan tvekan tankarna mot Honda e. Konceptet ser du på bilden överst i den här artikeln.

Målet är att demonstrera en elbil som är tillgänglig för alla utan någon oro för dess miljöpåverkan. Konceptet är konstruerat av återvunna material som sedan återigen enkelt kan återvinnas i framtiden, vilket skapar en ”resurscirkulation för hållbar rörlighet långt in i framtiden”.

Under mässan kommer Honda också visa upp en av sina planerade eldrivna sportbilar. Honda Specialty Sports Concept kommer att demonstrera vad Honda kan leverera i prestandasegmentet i framtiden.

– Körglädjen och den distinkta individualiteten hos denna modellen kommer att göra det möjligt för människor att förgylla vardagen. Det representerar Hondas kontinuerliga strävan efter ”körglädje” och förkroppsligar Hondas universella sporttänk och distinkta egenskaper. Även i en elektrifierad era, skriver Honda om konceptet.

Under mässan är det också världspremiär för Honda CI-MEV. En kompakt bilmodell med två sittplatser. Konceptet ska lämpa sig för bland annat storstäder med begränsad framkomlighet. Konceptet kommer dessutom självkörande egenskaper för att göra bilkörningen ännu enklare.

Under mässan kommer Honda dessutom visa upp en rad eldrivna arbetsfordon, en moped och smarta energilösningar för en elektrifierad framtid.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.