Trasiga laddstolpar ger mer gratisladdning i Göteborg

I snart två veckor har Göteborgs Parkering haft problem med att ta betalt för laddning vid sina laddstolpar. Problemen beror på ett mjukvarufel där kommunikationen mellan appen och laddstolpen inte fungerar som den ska.

Det gör alla 1600 laddstolpar i staden som tillhandahålls av det kommunala bolaget obrukbara. I fredags öppnade bolaget upp sina laddstolpar i parkeringshusen Heden och Liseberg södra så att det gick att ladda kostnadsfritt och på så vis kom man runt mjukvaruproblemet.

Nu öppnar man upp ytterligare laddplatser vid P-hus Lorensberg och Focus samt vid laddstolparna på Andromedagatan och Regnbågsgatan. Det för att göra det möjligt för besökare att ladda under sin vistelse i den centrala delen av staden.

Totalt är nu 600 av bolagets 1600 laddstolpar öppna med fri laddning. Anledningen till att man inte öppnar upp alla laddarna beror på den omfattande manuella processen som ligger bakom det.

– Vi hoppas därför på förståelse för att vi inte har möjlighet att öppna alla laddare. Arbete pågår hela tiden för att bedöma på vilket sätt vi bäst kan göra laddning tillgänglig för våra kunder. På så sätt vill vi kompensera för de problem situationen kan ha orsakat, skriver Göteborgs Parkering.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.