Transportstyrelsen lovar att klimatbonusen betalas ut innan jul

I slutet av förra månaden beslutade Riksdagen om ett nytt tillskott av pengar till klimatbonusen som sattes på paus när pengarna tog slut. Transportstyrelsen har sedan dess bekräftat att man kommer kunna återuppta utbetalningarna.

Det kommer dock ta lite tid och alla berättigade till bonusen ligger på kö. Men återbetalningen kommer innan jul försäkrar Transportstyrelsen.

– Vi tar allt i tur och ordning. Tyvärr tar det lite tid att genomföra alla utbetalningar då det är rätt mycket som ska ut. Men alla berättigade kommer få sina pengar innan jul, säger Mats Einarsson, verksamhetsutvecklare på Transportstyrelsen.

Inför 2021 hade Transportstyrelsen 2,9 miljarder kronor att betala ut till klimatbonusen. En summa som tog slut redan i augusti då många fler köpt elbil eller bil med låga utsläpp än vad som regeringen budgeterat för. Det nya tillskottet på 1,9 miljarder som klubbades igenom i november gör att utbetalningarna kan återupptas.

– Riksdagsbeslutet innebär att vi nu återupptar vårt arbete med att betala ut klimatbonus. Det känns tillfredsställande att allt är klart. Det har inte känts bra att behöva meddela bilägarna att de behöver vänta på sina pengar, säger Mats Einarsson.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.