Trafikskolan där eleverna kör elbil

Det är visserligen i en skamligt sponsrad artikel från Hyundai som det rapporteras om Magnusons Trafikskola i Linköping som låter sina elever övningsköra med en elbil, men vi tycker det är intressant, så vi berättar mer.

För trafikskolan var det en miljömedveten som först väckte tankarna om en elbil. När elbilen IONIQ kom tyckte man att den var ett prisvärt alternativ till de fossilslukande bilarna som körskolan hade. Bilen i sig fick inte heller vara allt för uppseendeväckande, något som IONIQ passade in på. Man vill inte att bilen ska dra till sig blickar och därmed stressa upp eleverna i onödan.

 

Elbil ger automatkörkort

En elbil ger föraren övning med automatväxlad bil, något som inte alls är ett problem då fler och fler väljer att endast köra upp med denna behörighet, menar Dennis på Magnusons Trafikskola.

Elbilen har nu ersatt den fossila automatväxlade bilen som trafikskolan hade innan, helt och hållet. I framtiden blir det fler bilar, kanske 2-3 tre stycken automatväxlade bilar.

”Och då blir det el”, säger Dennis.

I vanlig ordning för en bil som används i trafikskola så är även elbilen utrustad med dubbelkommando.

Läs artikeln i sin helhet hos Hyundai.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.