Toyotas nya investering i elbilar – satsar 56 miljarder kronor på batterier

Nu ska Toyota storsatsa på batterier till elbilar genom en större investering på motsvarande 56 miljarder kronor. Det skriver Toyota i ett pressmeddelande.

Lite mer än hälften av investeringen ska gå till en anläggning i Himeji i Japan. Den andra halvan ska investeras i en anläggning i North Carolina, i USA.

Målet är att Toyota ska kunna starta batteriproduktionen mellan 2024 och 2026. Totalt ska investeringen säkra en batterikapacitet på 40 GWh. Toyota skriver också att man kommer fortsätta att göra fler investeringar som svar på den ökande efterfrågan på elbilar.

Toyota som är en av världens största biltillverkare har länge varit avvaktande till elbilar. På senare tid har vi dock sett flera investeringar och satsningar från Toyota. Företaget ska lansera 30 elbilar fram till 2030. Femton av dem har vi redan fått se som koncept. (Du kan se dem här).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.