Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Toyotas helomvändning – ska lansera tio elbilar

Toyota har länge ställt sig avvaktande mot elbilen, och menar på att hybridbilen är rätt väg att gå. Så sent som för drygt ett år sedan häcklade man elbilen i en reklamfilm för sina hybridbilar.

Därefter har rykten börjar florera om att Toyota vacklar – kanske kommer det en elbil. I våras såg vi de första indikationerna på detta då man lanserade en elbil för den kinesiska marknaden.

Nu annonserar Toyota en massiv elbilsoffensiv, där de första elbilarna ska börja levereras nästa år, dock inledningsvis begränsat till den kinesiska marknaden. De globala modellerna kommer att lanseras därefter.

Till 2025 ska hälften av alla Toyotas bilar vara eldrivna – en betydligt aggressivare inställning än den Toyota hållit tidigare. Under det kommande årtiondet ska Toyota ha lanserat 10 renodlade elbilar, varav 6 stycken är globala modeller.

Toyota C-HR/IZOA med eldrift hade premiär i Shanghai i april i år och är Toyotas första renodlade elbil, avsedd för den kinesiska marknaden.

Toyta C-HR/IZOARelaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Den 23 september lanserar Volkswagen sin nästa elbil, familjesuven ID.4. Storleksmässigt matchar den ganska exakt suven Tesla Model Y. Tempot för elbilarna hos Volkswagen...

Elbil

Årets tredje kvartal närmar sig sitt slut och Tesla har återigen chans på leveransrekord. Det skriver företagets Vd i ett mail till sin personal....

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons