Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Toyotas helomvändning – ska lansera tio elbilar

Toyota har länge ställt sig avvaktande mot elbilen, och menar på att hybridbilen är rätt väg att gå. Så sent som för drygt ett år sedan häcklade man elbilen i en reklamfilm för sina hybridbilar.

Därefter har rykten börjar florera om att Toyota vacklar – kanske kommer det en elbil. I våras såg vi de första indikationerna på detta då man lanserade en elbil för den kinesiska marknaden.

Nu annonserar Toyota en massiv elbilsoffensiv, där de första elbilarna ska börja levereras nästa år, dock inledningsvis begränsat till den kinesiska marknaden. De globala modellerna kommer att lanseras därefter.

Till 2025 ska hälften av alla Toyotas bilar vara eldrivna – en betydligt aggressivare inställning än den Toyota hållit tidigare. Under det kommande årtiondet ska Toyota ha lanserat 10 renodlade elbilar, varav 6 stycken är globala modeller.

Toyota C-HR/IZOA med eldrift hade premiär i Shanghai i april i år och är Toyotas första renodlade elbil, avsedd för den kinesiska marknaden.

Toyta C-HR/IZOARelaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons