Toyota visa sportigt Gazoo Racing-koncept på kommande elbilen Toyota bZ4X

Inom ramen för sitt prestandamärke Gazoo Racing (GR) visar Toyota upp en sportig version av sin kommande elbil Toyota BZ4x. Den elbilen kommer till sommaren, men kring den mer sportiga prestandamodellen är Toyota desto mer hemlighetsfulla.

Toyota har gett konceptet namnet Toyota bZ4X GR Sport Concept. Till den ger man oss en bild. Den ser du här ovanför. Toyota förklarar kryptiskt vidare att prestandamodellen ska kombinera en förhöjd nivå av körglädje och miljöprestanda.

Konceptet har fått större hjul, sportstolar och en matt exteriör. Den är baserad på den dedikerade drivlinan utvecklad för Toyota bZ4X. Den i sig är inget direkt prestandamonster, jämfört med många andra elbilar på marknaden.

I den kraftfullaste varianten av standardvarianten av Toyota bZ4X sitter två motorer på 80 kW vardera som tillsammans producerar 218 hästkrafter. Sprinten 0–100 km/h tar 7,7 sekunder och toppfarten är 160 km/h.

Vad Toyota kommer att sätta in i Toyota bZ4X GR Sport Concept får vi helt enkelt vänta på.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.