Storsatsningen: Toyota ska lansera 15 elbilar till 2025

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande tio åren.

Samtidigt beskriver Toyota en satsning på 34 miljarder kronor till en anläggning i USA som ska utveckla och producera batterier. I samband med det får vi en inblick i Toyotas planer för 2025.

Toyota har som mål att erbjuda 70 modeller till 2025 som inkluderar batteri-elbilar, bränslecellsbilar och laddhybrider. Elbilarna kommer vara 15 stycken till antal. Då räknar Toyota också in sju modeller baserade på elbils-konceptet Toyota bZ som Toyota redan visat delar av.

Till 2030 räknar Toyota med att sälja två miljoner nollutsläppsbilar om året, enligt ett pressmeddelande från Toyota USA.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.