Toyota redo att visa upp en första elbil i april

I ett pressmeddelande ger Toyota oss en bild föreställandes en bil under ett skynke. Det är Toyotas första elbil avsedd för den Europeiska marknaden. Toyota håller fortfarande på detaljerna, men avslöjar att modellen är en SUV i mellanklassen.

Elbilen bygger på den nyutvecklade plattformen e-TNGA. Toyota beskriver plattformen som en mångsidig plattform med justerbar bredd och längd för att passa både större och mindre elbilar. Dessutom kan den fungera för både fram-, bak- eller fyrhjulsdrift.

På sikt lär det komma fler eldrivna modeller som bygger på plattformen. Först ut blir denna SUV som premiärvisas under bilsalongen i Shanghai någon gång mellan 19 till 28 april.

Tidig skiss på Toyotas kommande utbud av elbilar.

Även Lexus och Subaru kommer att bygga elbilar baserade på e-TNGA. Förväntningen är att också dessa märken visar upp elbilar i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.