Toyota och Lexus ger oss en första glimt av helt batteridrivna elbilar

Toyota och Lexus kommer att visa upp helt elektrisk framtid. Från att tidigt ha fokuserat på hybrider väljer man nu, som många andra tillverkare, att också fokusera på helt batteridrivna elbilar.

Inom ett par månader kommer man att visa upp en första helt eldriven mellanstor SUV från Toyota. Modellen är speciellt framtagen för Europa. Toyota ger oss en första glimt på formerna genom bilden ovanför.

Den nya elbilen är baserad på en ny plattform som Toyota döpt till e-TNGA. Plattformen kommer därefter mynna ut i flera elbilar. Samma plattform ska kunna fungera för elbilar med olika bredd, längd, hjulbas och höjd. Den ska dessutom kunde erbjuda elbilar med bak-, fram- och fyrhjulsdrift.

Elbilar från Toyotas elektrifierade konceptportfölj.

– Toyota tar snart nästa steg i lanseringen av en helelektrisk portfölj genom att visa upp en mellanstor eldriven SUV inom de kommande månaderna. Den mångsidiga och flexibla e-TNGA-tekniken möjliggör inte bara för oss att bygga elbilar. Den gör det möjligt att bygga elbilar som är spännande att köra och vackra att titta på, säger Toyotachefen Koji Toyoshima.

Även Lexus kommer att lansera flera nya modeller på den elektriska plattformen. Varken Toyota eller Lexus lämnar några närmre tidsramar än ”de kommande månaderna”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.