Det blir två elbilar från Toyota i år – hoppar på omställningen

I december berättade Toyota att man gör sig redo att visa upp sin första rena elbil. Den kommer ta form av en eldriven mellanstor SUV. I ett nytt pressmeddelande avslöjar Toyota nu att vi kan förvänta oss två nya elbilar från tillverkaren i år.

Det finns ännu ingen information om hur elbil nummer två kommer att se ut. I bilden längre ner i artikeln finns ett par konceptbilder på kommande elbilar från Toyota. Det sägs att den första bilen i uppställningen är den ”mellanstora SUV:en”, och vad som följer som nummer två kan vara vilken som av de andra modellerna.

Elbilarna bygger på den egenutvecklade plattformen e-TNGA och ska resultera i flera nya modeller på sikt. Toyota har själva hyllat sin nya plattform, som erbjuder största möjliga flexibilitet.

Plattformen ska kunna användas för både stora och små modeller. Dessutom kan den fungera för både fram-, bak- eller fyrhjulsdrift. Även Lexus och Subaru kommer att använda plattformen och förväntningen är att mer information dyker upp under de kommande månaderna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.