Toyota: ”Kommer aldrig bli över 30% elbilar”

Toyota har valt en ”flervägsstrategi” framåt när det kommer till bilar och hur de kommer att drivas. Det talas om hybrider, förbränningsbilar, bränsleceller och elbilar i de långsiktiga planerna. Under en föreläsning inför 200 företagsledare meddelade Toyotas styrelseordförande och tidigare VD Akio Toyoda att så kommer det förbli.

Det kommer aldrig bara bli elbilar för Toyotas del:

– En miljard människor runt om i världen lever i områden utan elektricitet. När det gäller Toyota levererar vi även fordon till dessa regioner, så bara ett elbilsalternativ kan inte tillhandahålla transporter för alla, sa Akio Toyoda

– Oavsett hur stora framsteg elbilarna gör så tror jag att de fortfarande bara kommer ha en marknadsandel på 30 procent. Sedan kommer de återstående 70 procenten att vara hybrid-, bränslecell- och vätgasmotorer. Och jag tror att förbränningsbilar definitivt kommer att finnas kvar, fortsatte Akio Toyoda.

Akio Toyoda fortsätter med att berätta att media ofta lyfter fram att Toyota ligger efter när det kommer till elbilar. Han försvarar sig med att det viktiga inte är att börja satsa på elbilar, utan att bekämpa fienden som är koldioxidutsläppen.

Källa: Toyota Times.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.